Rotary-heder til tre Arna-boere

Arna Rotary Klubb har delt ut Paul Harris Fellow utmerkelse til 3 personer i Arna bydel. Disse er Oskar Vatle, Synnøve Tverlid og Aina Heldal Bøe. 

Oskar Vatle 

Hvis noen i Arna Rotary Klubb har fortjent denne utmerkelsen for lang og tro tjeneste, må det være Oskar. Han ble medlem i 1978 og har altså vært medlem i klubben i 41 år. Av yrke var han rørleggermester (er nå pensjonist) og startet selskapet Moritz Vatle & Sønn omtrent samtidig som han ble medlem i Arna Rotary Klubb. Det er sjelden vi møter en så kvikk og mer spenstig 80-åring som Oskar. Han er ungdommelig, oppegående og trivelig - og vi i klubben kjenner han som en fin fyr, et godt menneske, som er omtenksom og oppmerksom. Ikke bare mot sine nærmeste, men også for rotaryvenner og andre viser han stor omtanke. 

 Han tar kontakt når noen er syk, han ringer og spør om hvordan det står til om noen uteblir fra flere møter. Han tilbyr henting og skyss når noen av ulike grunner ikke selv kommer seg på møtene våre. Oskar har utpregete empatiske kvaliteter, han er ryddig og pliktoppfyllende og har gode sosiale antenner. Han er alltid med på å gjøre det trivelig for alle oss andre i klubben. Det er lett å bli glad i Oskar. 

Synnøve Tverlid 

Når navnet Synnøve Tverlid dukker opp i ulike sammenhenger, vil mange først og fremst knytte det til fotball og kvinnefotball, fotball generelt og Arna-Bjørnar spesielt. Hun er tilsatt i Orkla AS, der hun i det som da het Rieber & Søn begynte i 1993, og jobber innen IT og programmering. Synnøve har vært medlem i Arna Rotary Klubb siden 2010 og vi kjenner henne som en meget engasjert og aktiv person. Synnøve har markert seg på en meget positiv måte helt fra hun tilbake på 1990-tallet ble leder av kvinnestyret i fotballgruppen i Bjørnar, og hun var sentral i arbeidet med å samle Bjørnar og Arna Turn til Arna-Bjørnar Allianseidrettslag. 

Stort var det nok for henne å oppleve at Bjørnar i 2000 og Arna-Bjørnar i 2002 spilte seg fram til cupfinalen for kvinner. At det ble knepne tap i begge de kampene er nå historie. Synnøve sin innsats for kvinnefotballen i Hordaland førte henne til styret i Norges Fotballforbund, et styreverv hun hadde i perioden 2004-2010. 

 Siden den gang har hun vært medlem i og seinere leder av Serieforeningen for kvinner i NFF. Dette har skiftet navn til Toppfotball Kvinner. Hun har også vært Fotballforbundets delegasjonsleder for landslaget for kvinner på ulike mesterskap. Betydningen av alt dette understrekes ikke minst ved at hun på kretstinget i Hordaland Fotballkrets i 2017 ble tildelt Norges Fotballforbunds honorære lederstipend, et stipend som deles ut til personer som har bidratt med lang og tro tjeneste for klubb og/eller forbund og krets. Stipendet er på 2500 kroner. 

 Lokalt har hun i veldig mange år vært, og er fortsatt, svært aktiv i Arna-Bjørnar Fotball der hun gjør en glimrende jobb både administrativt og ikke minst praktisk ved Arna-Bjørnar sine toppseriekamper. Hun er nestleder i kvinnestyret i klubben. Synnøve har gjennom en årrekke framstått som en glimrende ambassadør for fotball generelt, kvinnefotball og Arna-Bjørnar spesielt. Hun har vært og er en uvurderlig ambassadør for Arna Rotary Klubb, og summen av dette blir at hun er en framstående ambassadør for Arna bydel. 

Aina Heldal Bøe 

Aina Heldal Bøe gjorde en avgjørende innsats i den mye omtalte Nathan-saken og for andre innvandrerbarn i tilsvarende situasjon. Nathan er født i Norge og var seks år da han og hans foreldre i 2011 skulle sendes ut av landet. Da Aina Heldal Bøe for første gang hørte at Nathan og foreldrene skulle utvises fra Norge, reagerte hun med vantro. 

Nathan gikk i barnehage med hennes eldste sønn og hun hadde kjent familien i flere år. Aina Heldal Bøe mente at hensynet til barnets beste ble satt til side i Utlendingsnemnda (UNE) sin vurdering av saken, noe hun ikke kunne akseptere. Hun startet derfor et omfattende arbeid for å få i gang en offentlig debatt om UNEs praksis. I tillegg støttet hun familien til Nathan slik at saken kunne prøves for retten, blant annet ved å samle inn penger til rettsaken.  Rettssaken endte med at Oslo tingrett avsa dom der UNEs vedtak om utvisning ble kjent ugyldig. Aina Heldal Bøes innsats i Nathan-saken var utvilsomt avgjørende for at Nathan og familien til slutt ikke ble utvist, men fikk opphold i Norge. Hennes innsats i denne saken viser viktigheten av å bry seg i situasjoner der man mener at en lovbestemmelse eller den praksis som utøves er uriktig. 

Ainas engasjement har inspirert en rekke andre til å engasjere seg for å ivareta menneskerettigheter for grupper som kun i liten utstrekning kan gjøre det selv. «Du skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv». Slik lyder den kjente oppfordringen fra Arnulf Øverland.  Aina Heldal Bøe har på forbilledlig måte vist hvordan denne oppfordringen kan virkeliggjøres i vårt samfunn. 

Arna Rotary Klubb er stolt over å kunne gi Paul Harris Fellow utmerkelse til disse 3 fantastiske personene som er med på å gjøre andres hverdag litt bedre, og takker for den innsatsen de har gjort og fortsatt gjør for alle oss andre. 

Paul Harris Fellow er den høyeste utmerkelsen en rotaryklubb kan gi, og den kan gis til personer som har utført arbeid eller tjenester som er i overkant av det som kan forventes.


 
109 med på eldrefesten

27. januar 2020

109 med på eldrefesten

109 deltakere var med på eldrefesten til Arna Rotary Klubb mandag 13. januar. I fjor var rundt 100 med og vanligvis ligger tallet mellom 90 og 100.

Lutefiskaften 9. desember 2019

10. desember 2019

Lutefiskaften 9. desember 2019

Årets lutefiskaften ble holdt i Espeland Fangeleir og vel 40 medlemmer fra Arna Rotary klubb var til stede. Det var velkomstdrikke ved ankomst og lokalet var flott pyntet med langbord.

Utdanningsmessen 2019

15. november 2019

Utdanningsmessen 2019

Den 14. november arrangerte Arna Rotary årets utdanningsmesse i Bjørnarhallen for 12. gang på rad og som tidligere år, ble det et vellykket arrangement.

TV-aksjonen 20. oktober 2019

21. oktober 2019

TV-aksjonen 20. oktober 2019

TV-aksjonen 2019 gikk til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. TV-aksjonen skal gi kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.

Ny president for Rotaryåret 2019-2020

8. juli 2019

Ny president for Rotaryåret 2019-2020

Vibeke Myhren ble 24. juni innsatt som ny president for 2019-2020.

Rotary-heder til tre Arna-boere

10. juni 2019

Rotary-heder til tre Arna-boere

Arna Rotary Klubb har delt ut Paul Harris Fellow utmerkelse til 3 personer i Arna bydel. Disse er Oskar Vatle, Synnøve Tverlid og Aina Heldal Bøe.

Årets Konsert i Arna

25. februar 2019

Årets Konsert i Arna

Karoline Krüger og Sigvart Dagsland kommer - kommer du?

Guvernøren besøkte egen klubb

11. februar 2019

Guvernøren besøkte egen klubb

Medlemsrekruttering er viktigst, sa guvernør Arild Dale da han mandag 28. januar besøkte sin egen klubb.

Eldrefesten 2019

21. januar 2019

Eldrefesten 2019

Mandag 14. januar 2019 arrangerte Arna Rotary Klubb den årlige eldrefesten, med ca 110 deltakere. Dette er et populært arrangement for våre eldre i bydelen og vi hadde også noen på venteliste til årets arrangement.

Utdanningsmessa i Bjørnarhallen 15. november 2018

7. januar 2019

Utdanningsmessa i Bjørnarhallen 15. november 2018

I november gjennomførte Arna Rotary sin 11. utdanningsmessen i Bjørnarhallen, med 16 skoler og 14 utstillere i hallen. Det var godt og jevnt besøk de første timene, men roet seg litt etter klokken 20.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Arna Idrettspark
Adresse: Indre Arna vegen 189
Postnummer: 5260
Sted: Indre Arna
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 19:00:00
Møtespråk: no
Møtedetaljer: GPS koordinater: 60.425737,5.471642

Tilbakemelding fra PETS v/Kristin
9. mar. 2020, 19.00 - 20.00

3 min: Anne Britt Nøkler: Oskar Referat: Odd

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...